Wat?
Digitalisering en automatisering van dienstverlening is nu meer dan ooit een belangrijk thema voor lokale besturen. Niet alleen wetgevers en hogere overheden, maar ook de verwachtingen van burgers, bedrijven en organisaties sporen lokale overheden al langer aan tot vernieuwing. Deze tendens wordt nog versterkt wordt door de Corona-crisis.
Maar hoe ga je daar als lokaal bestuur op een efficiënte en effectieve manier mee om? Om hierbij te helpen, heeft VERA samen met de dienst eGov van provincie Oost-Vlaanderen de raamovereenkomst Digitale dienstenmotor gelanceerd. De raamovereenkomst is gegund aan het partnerschap Skryv en Vanden Broele.
Deze raamovereenkomst biedt een oplossing voor veel werkprocessen die momenteel nog niet (volledig) digitaal verlopen. Binnen het gebruiksvriendelijke, 'no-code' beheersplatform dat wordt aangeboden, zet je zelf dossiertypes op en beheer je het werkproces dat dossierbehandelaars moeten doorlopen voor de correcte, efficiënte en klantvriendelijke afhandeling van allerhande dossiers binnen jouw bestuur. Zo verwerf je maximale controle over je dienstverlening, tegen een minimale kostprijs.
Om besturen op weg te helpen met deze vernieuwende aanpak, zetten de leveranciers samen met de opdrachtgevers sterk in op begeleiding. Zo zullen in het platform enkele veel gebruikte processen zoals 'evenementen (cfr. project Eventmachien), vergunningen, subsidies/premies, klachten… alvast zijn uitgewerkt. Het is de bedoeling om deze basisbibliotheek van dossiertypes samen met besturen verder uit te breiden. Ook koppelingen met veelgebruikte databronnen en applicaties worden generiek voorzien, zodat je deze als eindgebruiker makkelijk kan benutten. Kortom, je staat er als bestuur dus niet alleen voor.
Heb je interesse in deze vernieuwende aanpak, die de focus legt op (kosten-)efficiëntie, zelfredzaamheid en gebruiksvriendelijkheid voor dossierbeheerders, volg dan ons webinar op 28 januari! Het webinar start om 13u30. Wie inschrijft ontvangt enkele dagen op voorhand een link en instructies om deel te nemen.
Programma:
|
![]() |